Столицата на Сиера Леоне Фрийтаун беше засегната от прекъсвания на

...
Столицата на Сиера Леоне Фрийтаун беше засегната от прекъсвания на
Коментари Харесай

Спряха тока на Сиера Леоне за неплатени сметки

Столицата на Сиера Леоне Фрийтаун беше наранена от спирания на електрозахранването, откакто турската компания " Карпауър " спря електроснабдяването заради неплатен дълг от към 40 милиона $, заяви " Ройтерс " в петък.

Министърът на енергетиката Канджа Сесай изясни, че дългът е бил насъбран, защото държавното управление на западноафриканската страна субсидира повече от половината от цената, която компанията таксува за киловатчас.

Той сподели, че държавното управление би трябвало да харчи повече, с цел да поддържа дотацията, тъй като таксува потребителите в слабата локална валута на Сиера Леоне (леоне) - една от най-зле представящите се по отношение на $, в която заплаща на доставчика на електрическа енергия.

Създадена е държавна комисия за преразглеждане на потребителските цени за електрическа енергия, които може да се удвоят.

" Карпауър " един от най-големите международни оператори на плаващи електроцентрали и част от " Карадениз Груп ", подписа съглашения през 2018 и 2020 година за доставка на електрическа енергия на държавната енергийна компания на Сиера Леоне.

Тя има сходни покупко-продажби с няколко африкански страни, които изпитват усложнения с доставките на електрическа енергия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР