Столицата на Австрия, Виена, се превърна в най-слабия пазар на

...
Столицата на Австрия, Виена, се превърна в най-слабия пазар на
Коментари Харесай

Bloomberg: Виена поведе по най-слаб пазар на имоти сред големите столици в Европа

Столицата на Австрия, Виена, се трансформира в най-слабия пазар на недвижими парцели измежду огромните европейски градове, като показва двуцифрени понижения на цените на квадратен метър от началото на този месец. По темпове на намаляване Виена изпреварва столицата на Швеция Стокхолм, където спадът на цените на жилищата не е толкоз бърз, оповестява Bloomberg, базирайки се на свои калкулации.

Квадратният метър жилища във Виена от началото на този месец е поевтинял до 7084 евро. Тази динамичност беше повлияна от няколко основни фактора, в това число развиващия се пазар на наеми, както и стягането на изискванията за ипотечно кредитиране на пазара на недвижими парцели в австрийската столица. „ Виена се трансформира в най-слабия жилищен пазар измежду огромните европейски столици, отчитайки двуцифрен спад, който надмина даже мощно засегнатия Стокхолм. Столицата на Австрия отбелязва спад от 12,2% по отношение на пиковите равнища отпреди година, до момента в който в Стокхолм - с 6,4% “, се споделя в материала.

На 3 май Bloomberg заяви, че управляващите на европейските страни може скоро да спрат издаването на поданство за пазаруване на жилище. Една от главните аргументи за това желание беше внезапното повишаване на парцелите и недоволството на популацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР