Столицата бе домакин на уъркшоп, посветен на круизния туризъм по

...
Столицата бе домакин на уъркшоп, посветен на круизния туризъм по
Коментари Харесай

Липсата на кадри е важен проблем за круизния туризъм по Дунав

Столицата бе хазаин на уъркшоп, отдаден на круизния туризъм по река Дунав. В него участваха шефът на Общинско дружество „ Русе aрт” Мариaн Савов и представители на Туристическия информативен център в Русе. Събитието предхождаше Седмия годишен конгрес на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския район, съобщи сътрудник на oт града.
На срещата специалисти от разнообразни институции показаха данни и разбори за развиването на круизния туризъм по реката и какви са трендовете. Безспорно Русе е най-голямото дунавско пристанище на България и като такова посреща максимален брой круизни кораби съвсем целогодишно, защото сезонът към този момент се е удължил дотам, че първите туристи по реката потеглят в ранна пролет, през март, а последните идват малко преди да стартира зимата - през ноември. Другите пристанища, които най-често посрещат кораби, са Видин, Никопол, Оряхово.
Туроператорите сложиха въпроса с неналичието на фрагменти, чието решение е директно обвързвано с угаждане на търсенето от страна на непрекъснато увеличаващия се брой туристи от целия свят, които желаят да пътуват с транспортен съд по Дунав. На срещата в столицата участваха представители на Министерството на туризма, преподаватели от Софийския университет, правили изследвания в областта на круизния туризъм, туроператори, регионални шефове, кметове, представители на Асоциацията на дунавските общини, на Изпълнителна организация за изследване и поддържане на река Дунав и на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР