Столичното летище ще се почиства от германската фирма Sasse Aviation

...
Столичното летище ще се почиства от германската фирма Sasse Aviation
Коментари Харесай

Високотехнологична немска фирма ще почиства летище "София"

Столичното летище ще се почиства от немската компания Sasse Aviation Services GMBH от началото на март 2022 година Договорът ще е за интервал от 3 години с опция за удължение с още 1 плюс 1 години и обгръща поддържането на хигиената на двата терминала. Компанията е с 45-годишен опит, като дава отговор за хигиената на единственото петзвездно летище в Европа – Мюнхен (партньор в консорциума, който ръководи концесията на летище София) и още 11 европейски летища, в това число тези в Хамбург, Лондон (Лутън и Гетуик), Дюселдорф, Кьолн, Единбург и други.

В офертата компанията предлага високотехнологични решения, в това число потреблението на профилирани сензори и програмен продукт за наблюдаване на площите, както и новаторски технологии за разчистване с машини. Интелигентни системи ще наблюдават за количествата нужни хигиенични материали и броя пасажери, което ще разреши доста по-ефективно ръководство на процесите. Специализирани образования за чиновниците и изцяло нова система за надзор на качеството ще подсигуряват чистотата на летището.

Всички чиновници на летище София, които до момента отговаряха за хигиената, ще бъдат трансферирани в новата компания.

„ Технологията, която оферират от Sasse Aviation Services GMBH освен ще усъвършенства чистотата, само че и ще ни разреши да пестим запаси и да следим процесите цифрово. От това ще завоюват и пасажерите, и летището “, сподели Хеннинг Фистерер, основен действен шеф на „ СОФ Кънект “.

„ Сключването на контракт с компания с репутацията на Sasse Aviation Services GMBH e решение, което ще подсигурява чистотата на летището и комфорта на пасажерите. Досегашните ни чиновници резервират всички условия по трудовите си правни отношения при прехвърлянето им към компанията, която ще прави активността “, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен шеф на „ СОФ Кънект “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР