Столичното летище получи разрешение за изпълняване на директни полети до

...
Столичното летище получи разрешение за изпълняване на директни полети до
Коментари Харесай

Летище София получи разрешение за полети до САЩ

Столичното летище получи позволение за извършване на директни полети до Съединени американски щати. Това стана откакто в средата на октомври 2021 година екип от Департамента по вътрешна сигурност в Администрацията по сигурността на превоза на Съединени американски щати бе на ревизия на летище София, показват от пресцентъра на " СОФ Кънект ".

Екипът е направил оценка на използването на стандартите и целесъобразните практики съгласно интернационалните условия и е установил, че ограниченията за авиационна сигурност, прилагани на най-голямото летище в България са ефикасни.

Презокеанските полети са с една стъпка по-близо. Това е една от нашите стратегически цели, за която разработихме специфична стратегия с отстъпки от летищните такси, с цел да подтикваме авиокомпаниите”, съобщи Хесус Кабайеро, изпълнителен шеф на летище София.

Припомняме, че българският авиопревозвач GullivAir има проекти да реализира полети до Съединени американски щати. Преди седмици компанията започва публични полети от София до Скопие.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР