Столичният общински съвет (СОС) прие върнатите от кмета Йорданка Фандъкова

...
Столичният общински съвет (СОС) прие върнатите от кмета Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Общинарите приеха окончателно новите правила за реклама в София

Столичният общински съвет (СОС) одобри върнатите от кмета Йорданка Фандъкова текстове за разпоредбите за и преместваемите обекти в София.
Решението беше взето с 37 гласа " за " и 3 " въздържал се ".
Фандъкова върна текстовете поради казуса с това, че посредством наредбата за рекламата беше изменена и тази, с която се дефинира цената на така наречен тротоарно право . С измененията се подвигнаха цените, които притежателите на заведения би трябвало да заплащат за разполагане на маси пред обектите си.
Текстовете засягаха методът, по който се дефинират цените, които заведенията заплащат, за слагането на маси и столове по тротоари, пешеходни зони и площади.
Новите текстове плануват това нарастване да бъде анулирано, а двете наредби да се трансформират, с цел да се изчистят несъгласията сред тях.
А несъгласията бяха свързани с това на какъв брой и какви зони се разделя градът за задачите на нормативните актове. Според наредбата за рекламата има 7 зони, като да вземем за пример историческият център е самостоятелен в независима зона. Във всяка от тях работят разнообразни правила за рекламата и премествамите обекти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР