Столичният общински съвет (СОС) на днешното си заседание от 10:00

...
Столичният общински съвет (СОС) на днешното си заседание от 10:00
Коментари Харесай

Столичният общински съвет обсъжда ремонти на училища и детски градини

Столичният общински съвет (СОС) на днешното си съвещание от 10:00 часа ще прегледа предложение за обезпечаване на средства от Специализирания общински приватизационен фонд за поправки на 25 учебни заведения и детски градини през 2023 година, оповестяват от пресцентъра на Съвета. Докладът е оповестен на уеб страницата СОС.

Вносители са общинският консултант Стефан Марков, ръководител на общинския приватизационен фонд и заместник-кметът на София Дончо Барбалов, който е и шеф на Фонда.

Общата стойност на нужните финансови средства за осъществяването на ремонтите е до 3 141 830 лв. с Данък добавена стойност.

СОС ще прегледа още отпущането на 830 000 лв. за спорт. Средствата са заложени в два отчета на СОС. Единият е по отношение на финансиране на планове, по отношение на оповестена сесия за 2023 година по Програма „ Спорт в региона “, Програма „ Спорт за деца и възпитаници “, Програма „ Спорт за всички “, по които са одобрени 390 000 лв.. Другият отчет е за финансиране на утвърдени планове по оповестена сесия за набиране на планови оферти за 2023 година по Програма за ремонт и създаване на общинска спортна инфраструктура за общо 440 000 лв..

Ново зелено пространство да бъде основано в регион " Лозенец " по плана „ Природосъобразно градско възобновяване за по-устойчива обществена и околна среда “ по Програма “Хоризонт Европа ” следва да обсъдят още общинските съветници. Те се чака да разрешат " Диагностично-консултативен център (ДКЦ) VIII - София " да построи със лични средства фотоволтаична централа в постройката на лечебното заведение. С инвестицията се планува да се понижат разноските на поликлиниката, която обслужва столичния регион „ Надежда ", за електрическа енергия. През последните две години те са се усили с близо 70%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР