Столичният общински съвет ще засили контрола на Столичния инспекторат върху

...
Столичният общински съвет ще засили контрола на Столичния инспекторат върху
Коментари Харесай

Глоба до 50 хил. лв. за строителни фирми, които замърсяват София

Столичният общински съвет ще ускори контрола на Столичния инспекторат върху тежкотоварната техника към строителните обекти. Това планува предложение за промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на Столичната община. Целта е да вкарат ясни правила и повече благоприятни условия за надзор от общината. Тя е съобразена със правосъдна процедура по дело, образувано по тъжба на заинтригувани страни от строителния отрасъл. 

С промените в Наредбата за придвижване ще се разреши на Столичния инспекторат да продължи и да прави по-ефективно работата си по попречване на замърсяването на столицата. Увеличават се и глобите за строителните компании, като те ще стартират от 1000 лева и ще стигат до 50 000 лева за отвеждането на води от строителните площадки по тротоарите и улиците, излизането от обектите без авансово почистена от особено построено за това устройство ходова част, превозването на строителни боклуци отвън избрания маршрут,смесване на земни маси с други строителни боклуци, осъществяване на строително-ремонтни действия на здания и обекти без ограда 

От инспектората обясниха, че дълго време са се борили с недобросъвестните строители, които замърсяват уличните платна със своята тежкотоварна техника на излизане от строителните обекти, както и при разпиляването на боклук по време на транспортиране. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР