Столичният общински съвет ще разгледа предложение за осигуряване на средства

...
Столичният общински съвет ще разгледа предложение за осигуряване на средства
Коментари Харесай

СОС ще гласува над 3 млн.лв. за ремонт на детски градини и училища в София

Столичният общински съвет ще прегледа предложение за обезпечаване на средства от Специализирания общински приватизационен фонд за осъществяване на ремонтни действия на учебни заведения и детски градини през 2023-а година. Общата стойност на нужните финансови средства за осъществяване на 25 обекта е до 3 141 830 лева


Рехабилитацията на 24 здания на просветителни и детски заведения ще бъдат предоставени за осъществяване на районните администрации, а един - обект на 8-мо СУ „ Васил Левски “, регион " Студентски “ ще бъде предоставен за осъществяване на управлението на учебното заведение. На постройката се правят действия за внедряване на ограничения за повишение на енергийната успеваемост, за които на учебното заведение е обезпечено финансиране от Министерство на образованието и науката. Поради софтуерната съгласуваност на осъществяването на топлоизолационната система е належащо навреме да се изпълнят ремонтно възстановителните работи на външните стълби, за което е ще бъдат отпуснати 126 950 лева от плануваните средства от СОПФ.

Останалите действия, за които е належащо финансиране са:

· Подмяна на осветителна, мълниезащитна, пожароизвестителна и електрическа съоръжения в постройката на ДГ № 113, в регион " Средец ".

· Ремонт на покриви на физкултурен салон и топла връзка с промяна на отводняването на 32 СУИЧЕ " Св. Климент Охридски " в регион " Възраждане ".

· Ремонт на покрив на 29 СОУ " Кузман Шапкарев " в регион " Сердика ".

· Ремонт на ВиК апаратура на ДГ № 48 " Братя Грим " в регион " Сердика ".

· Подмяна на отоплителна апаратура на ДГ № 69 в регион " Подуяне ".

· Ремонтно-възстановителни работи на външни стълби на 8 СУ " Васил Левски " в регион " Студентски ".

· Хидро-топло изолационни работи на покрив на трети корпус на ДГ № 34 " Брезичка " в регион " Изгрев ".

· Подмени на отоплителна апаратура в постройката на филиала на ДГ № 141 " Славейкови поляни " и на абонатната станция на ДГ № 192 " Лозичка " в регион " Лозенец ".

· Ремонт на канализация на ДГ № 52 " Илинденче " - филиал " Кукуш " и ремонт на покрив и възобновяване на отвесна планировка на едноетажна постройка на ДГ № 52 на ул. " Пловдив " в регион " Илинден ".

· Ремонт на покрива на ниското тяло свързващо физкултурния салон с главната постройка на 89 ОУ " Д-р Христо Стамболски " в регион " Искър ".

· Ремонт на покриви над физкултурен салон и корпус " А " на 118 СУ " Акад. Людмил Стоянов, Основен ремонт на покрив на градинския корпус на ДГ № 59 " Елхица, както и ремонт на терасите в ДГ № 123 " Шарл Перо " в регион " Младост ".

· Изграждане на вентилационна система в кухненски блок на ДГ № 37 " Вълшебство “ в регион " Витоша ".

· Ремонт на пространства за откриване на спомагателни паралелки за първи клас в 64 ОУ " Цар Симеон Велики " в кв. Симеоново и в 50 ОУ " Васил Левски " в кв. Драгалевци.

· Ремонт на компрометирана външна топлоизолация на постройката на ДГ № 82 " Джани Родари " и замяна на компрометирана покривна хидроизолация на постройката на ДГ № 198 " Косе Босе “ в регион " Връбница ".

· Ремонт на покриви на образователни корпуси на 177 ОУ " Св. Св. Кирил и Методий “ в регион " Нови Искър ".

· Ремонт на работилница в 83 ОУ " Елин Пелин " и ремонт на покриви на 2-етажна и 3-етажна здания на 192 СУ " Христо Ботев “ в регион " Панчарево ".

· Ремонт - проучване, градивна експертиза и СМР за подсилване на евакуационно стълбище на ДГ № 25 " Изворче “ и ремонт на ограда на тенис корт към 78 СУ " Христо Смирненски ", в регион " Банкя ".

„ Столичната община има поредна политика за поетапно възобновяване на просветителната инфраструктура във всички региони на града. Средствата са обезпечени от Специализирания общински приватизационен фонд, по тази причина чакам районните кметове да наблюдават както за вярното разходване на пари, по този начин и за качественото осъществяване на всички ремонтни действия, тъй като по този метод подобряваме освен визията, само че и сигурността на постройките, в които учат децата на София “, разяснява ръководителят на градския парламент Георги Георгиев и добави, че чака поддръжка от всички общински съветници на съвещанието в четвъртък. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР