Столичният общински съвет прие доклад, с който възлага на кмета

...
Столичният общински съвет прие доклад, с който възлага на кмета
Коментари Харесай

Окончателно: СОС реши Паметникът на Съветската армия да бъде преместен

Столичният общински съвет одобри отчет, с който разпорежда на кмета на София Йорданка Фандъкова да изиска от страната да реалокира Паметника на Съветската войска от Княжеската градина и да разположи скулптурните фигури и барелефи в Музея за изкуството от интервала на социализма към Националната изложба или върху различен подобаващ терен отвън централната градска част на София.

Решението бе признато след нескончаем спор с 41 гласа " за " от " ГЕРБ-СДС ", " Демократична България ", " Патриоти за София " и самостоятелни общински съветници.

" Против " гласоподаваха 13 общински съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България ". Димитър Антов от " Патриоти за София " се въздържа, предава Българска телеграфна агенция.

Столичният общински съвет не поддържа предлагането на мястото на монумента да бъде построен мемориал на основателите на българската страна.

Малко по-рано сградата на Столичната община беше омазана с алена багра и яйца от протестиращи, които са срещу преместването на монумента.

Хората освиркваха общинарите и скандираха  " Фашисти ", " Оставка " и " Искаме мир ", а на място имаше засилено полицейско наличие.

Сред протестиращите имаше десетки жители, както и представители на леви и националистически партии, като Левицата, " Възраждане ", МИР, тук беше и водачът на " Атака " Волен Сидеров, както и безконечният протестиращ Йоло Денев. По-късно към тях се причисли и Българска социалистическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР