Столичният общински съвет отново е в изходна позиция, след като

...
Столичният общински съвет отново е в изходна позиция, след като
Коментари Харесай

Георги Георгиев: В общината в София се прави чистка, служители напускат под натиск

Столичният общински съвет още веднъж е в изходна позиция, откакто регионалният шеф анулира избора на комисии.

" Бонев и сътрудниците от ПП-ДБ-СС, в сговор с регионалния шеф, оказват напън върху нас да променим гласуването си. Когато в 12 часа избраха техния ръководител, ние бяхме положителни и ни благодариха обществено. Няколко часа по-късно сме неприятните, които не им дават комисии ", разяснява общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев в студиото на  " Денят ON AIR ". 

Той уточни, че ПП-ДБ-СС имат кмет на столицата, имат 20 от 23-ма районни кметове, 3 000 чиновници на администрацията. По думите му няма нито една смяна за хубаво, а Терзиев щял да регистрира 100 дни като се оправдае с " неприятния общински съвет ", който му спъва работата.

" Идеята ние да оглавяваме множеството от комисиите е да упражняваме надзор. Имаме казус - 6 млн. лева изгубени от софиянци, които трябваше да бъдат регистрирани по план за междублокови пространства. До 31 декември екипът не се е отчел и в този момент от нашите налози би трябвало да отделим 6 млн. лева, с цел да покрием безвъзмездните средства ", сподели Георгиев.

По случая от ГЕРБ- желаят основаване на анкетна комисия, която да откри аргументите - пропуск, немарливост или корист. 

" Власт над власт възпира, едната власт възпира другата, с цел да не се самозабравя. Една по една рецесиите стават забележими и удрят по джоба софиянците. 64 000 карти за възпитаници и студенти са по-скъпи - 3,2 млн. лева ще коства това на техните родители ", уточни общинският консултант.

Според Георгиев кметът няма чек, с който да покрие обещаното нарастване на заплатите в транспортния бранш. От ГЕРБ- към този момент са предложили изменение в бюджета, с което да се подсигурява нарастване на заплатите. Гостът прикани налозите на софиянци да бъдат вложени в тяхното богатство, а " не в нечий стартъп ".

Пред Bulgaria ON AIR той беше безапелационен, че партията му няма да се поддаде на политически рекет. 

" Три месеца слушахме по какъв начин без техен ръководител не може да се управлява СОС. Избрахме техния ръководител и в този момент отново ние сме отговорни, че не работи СОС. В общината се организира чистка, десетки чиновници са уволнени, в " Архитектура и градоустройство " махат чиновници, които са там от преди госпожа Фандъкова ", заяви Георги Георгиев.

От през днешния ден той има данни за масови чистки в общината - десетки хора били принуждавани да изоставен сами като били заплашвани с дисциплинарки. 

" Спонтанно овакантяване на десетки чиновници ще коства стотици хиляди левове от вашите налози. За да не се случват такива беззакония, ще настояваме превантивно всеки разход над 5 000 лева да се регистрира пред СОС ", приключи Георгиев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР