Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на

...
Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на
Коментари Харесай

Отново се отлага увеличението с 30% на заплатите на сестрите в столичните ясли и градини

Столичният общински съвет отхвърли отчета за актуализация на бюджета на Столичната община с претекста, че някои от общинските съветници не са се срещнали в елементи с предложенията в него. Така бе блокирана опцията медиците от общинските детски ясли и градини в София да получат обещаното им нарастване на заплатите с 30%, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпросът за намирането на средствата за нарастването бе част от отчета на кмета Васил Терзиев, който обаче не получи зелена светлина за разглеждане през днешния ден.    

Преди началото на съвещанието общинските съветници от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили на брифинг показаха съществени опасения от обстоятелството, че обещаните за тази цел пари не идват към този момент трети месец.

От думите на Антон Хекимян стана ясно, че даже и при подписан на 24-ти април т.г. нов групов трудов контракт в бранш „ Детско и учебно опазване на здравето “ сред кмета на столицата и двата синдиката – КНСБ и КТ „ Подкрепа “, обстановката не се е трансформирала, а обещанията си остават единствено на хартия.

„ Терзиев обилно им даде обещание пари, които трябваше да дойдат от страната, тъй като Асен Василев като финансов министър му е заречен, че ще бъдат дадени “, означи Хекимян и разясни, че става въпрос за 18 млн. лева

Според Хекимян Терзиев можеше още през март да предложи актуализация на бюджета, СОС да гласоподава и от 1 април да бъдат разпределени, а когато дойдат и в случай че дойдат пари от страната, да бъдат възобновени в общинския бюджет. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР