Столичният кмет Васил Терзиев предлага 15% увеличение на заплатите на

...
Столичният кмет Васил Терзиев предлага 15% увеличение на заплатите на
Коментари Харесай

Терзиев предлага 15% увеличение на заплатите в градския транспорт

Столичният кмет Васил Терзиев предлага 15% нарастване на заплатите на работещите в Градския превоз, които са подготвени на митинги поради ниските си приходи, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Кметът се срещна с представители на КНСБ и КТ „ Подкрепа “. Той стартира синдикатите със своето предложение, което е от няколко точки. Терзиев дефинира срещата като „ продуктивна “.

„ Първата точка е 15% нарастване на съществена работна заплата, започващо от 1 март “, съобщи Терзиев. Той добави, че се търсят благоприятни условия за наново нарастване през годината. То ще е „ обвързвано с насърчаване на бонусна система, която да важи за всички чиновници в обособените сдружения “, посочи столичният градоначалник.

„ Целта ни е да намерим трайно решение, с цел да можем да подтикваме младите водачи да се причислят към транспортните сдружения “, съобщи Терзиев.

От синдикатите ще продължат да упорстват страната да вземе решение за в допълнение субсидиране на Столична община за нарастване на заплатите в градския превоз. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР