Столичният кмет Васил Терзиев обяви, че заплатите му за първите

...
Столичният кмет Васил Терзиев обяви, че заплатите му за първите
Коментари Харесай

Васил Терзиев обяви за какво ще похарчи заплатите си за януари и февруари

Столичният кмет Васил Терзиев разгласи, че заплатите му за първите два месеца на годината отиват за щедрост и помощ. 

Моята януарска заплата от 2756 лв. подарих за построяването на нов православен храм в регион „ Люлин “ на името на св. патриарх Евтимий Търновски, изясни той във фейсбук профила си.

Той разяснява, че е схванал за храма по време на публичното разискване на бюджета на София, когато жители са разказали за неговото създаване и са поискали поддръжка. Още тогава дадох обещание, че ще направя персонално подаяние за строящия се храм, уточни Терзиев.

По думите на кмета в България няма различен храм на името на св. патриарх Евтимий, също по този начин това е и най-големият православен храм, който се построява през последните 30 години. Основите и първата плоча на храма към този момент са подготвени, закупени са и камбаните, изясни Терзиев. Той уточни, че ще се радва, в случай че повече хора се включат със дарения, тъй като построяването на църкви е дело на общността, а храмовете са място, което ни учи на добрина, почтеност и примирение, счита кметът.

Февруарската си заплата на стойност 3014 лв. кметът на София Васил Терзиев е дарил за Велислава Спасова. Кметът изясни, че е научил за момичето по време на събитието „ Студент на годината “, проведено от Националното посланичество на студентските препоръки. Велислава е студентка в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Диагностицирана е със Сарком на Юинг. С дарената си  заплата желая да дам кураж на нея и на околните ѝ, уточни кметът. Той моли и други хора да оказват помощ на Велислава, с цел да може скоро да пребори заболяването и да продължи своето образование и кариера по-късно, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР