Столичният кмет Васил Терзиев и представители на организации на заведения

...
Столичният кмет Васил Терзиев и представители на организации на заведения
Коментари Харесай

Васил Терзиев, Калин Стоянов и представители на заведенията обсъждат сигурността в София

Столичният кмет Васил Терзиев и представители на организации на заведения беседват с министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов във връзка със сигурността в София.

Пламен Петров от Българската асоциация на заведенията по-рано съобщи, представен от Българска телеграфна агенция, че главните им претенции са да се обезпечи допустимо най-бързо спокойствието на жителите и туристите в страната.

Срещата посред им ще бъде с фокус двата спора сред групи младежи, измежду които чужденци, от предходната седмица в центъра на София.

Студенти по медицина с английско поданство и пакистански генезис бяха н.

По информация на Българска национална телевизия група от към 10-15 български младежи са пребили четирима пакистанци. Грозната сцена се разигра към 21:00 ч. на столичния бул. " Витоша ".

Два дни преди този момент (сряда - бел. ред) чужденци нападнаха момче.

По данни на Министерство на вътрешните работи единият спор е от персонален темперамент, а вторият случай е опит за обир.

Двете прояви на принуждение предизвикаха и политически реакции.

Общински съветници от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили приканиха за привикване на изключително съвещание на СОС.

" Имаме явно проблем със сигурността, с цел да разберем по какъв начин ще бъде позволен той, с цел да не се повтаря в никакъв случай случилото се от онази вечер на бул. " Витоша " в 18.30 часа, момче да бъде нападнато от 7 - 8 други момчета, чужденци за това, че защитило момиче, което са закачали, ние би трябвало да знаем какво следва. Затова желаеме кметът Терзиев, Столична дирекция на вътрешните работи, всички виновни служби да кажат какво плануват да създадат, тъй като явно в София сега няма задоволително ред ", твърди общинският консултант от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

За " слагане на ред " заприказва и общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

" Просто би трябвало да бъде комплициран ред на улицата. Прави ми усещане, че сега Столична дирекция на вътрешните работи усилва патрулите в София. Защо не ги усилиха предходната седмица ", сподели в цялостен синхрон с сътрудниците си от ГЕРБ Контрера.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР