Столичният инспекторат е една от най-неефективните структури в Столичната община,

...
Столичният инспекторат е една от най-неефективните структури в Столичната община,
Коментари Харесай

Спаси София: Черната дупка Столичен инспекторат

Столичният инспекторат е една от най-неефективните структури в Столичната община, както към този момент ви показахме при започване на годината. Вместо с промяна, кметът Йорданка Фандъкова възнагради служителите с 1.3 млн. лв. повече - 17% растеж на годишната им прехрана.
Когато попитахме “Защо?”, управлението на Общината без срам ни отговори: за заплати. Подобно безконтролно отношение към обществените финанси, при което изразходването им не е обвързано с успеваемост на работата, естествено води до забележими и елементарно предвидими резултати.

Ето какво демонстрира докладът от активността на инспектората за 2018 година?

* Един контрольор е налагал приблизително по една санкция на 4 работни дни (или 66 санкции на година)
* 27% спад на размера на наложените санкции с разписка и фиш до едвам 327 хиляди лв.
* Траен спад на действително платените санкции (с 10% през 2017 година и 5% през 2018 г.)
* Близо 3% спад на приходите от “тротоарно право”, макар комерсиалната агресия в града

Малък растеж на формираните актове

По последни обществени данни; Столичният инспекторат разполага с 384 служителя. Тази година за всеки от тях ще похарчим 1943 лв. месечно при “възвръщаемост” от платени санкции в размер на едвам 71 лева Данни за платените актове нямаме, само че предвид на хаоса, който царува в Столичната община, допускаме, че и те нямат. Въпреки, че за последните 3 години бюджетът на Инспекторатът е повишен с 46%, несъмнено е, че активността му е в застой. Всички виждаме, че нарушаванията и нередностите в града са всеобщи и очевидно безнаказани.

Затова ви питаме, в случай че вие управлявахте частна компания, бихте ли давали всяка година повече и повече пари за едно звено, което носи трайно слаби резултати?

Бихте ли помислили по въпроса да промените управлението на тази конструкция, с цел да обърнете тези трендове?

Нормални въпроси, които обаче убягват на кмета Фандъкова, която очевидно е удовлетворена от несменяемия шеф на Столичния инспекторат, госпожа Веска Георгиева, назначена преди цели 13 години. И с цел да е ясно - доста от елементарните инспектори са чудесни хора, които желаят да си правят работата, просто не им се разрешава.

Спаси София, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР