Столичната община забрани провеждането на палестинско шествие, организирано от Комитета

...
Столичната община забрани провеждането на палестинско шествие, организирано от Комитета
Коментари Харесай

Столичната община забрани шествие в подкрепа на „Хамас“

Столичната община забрани провеждането на палестинско шествие, проведено от Комитета за отбрана на Йерусалим и планувано за през днешния ден от 16:00 до 18:30 ч. с маршрут от НДК по бул. Витоша, бул. „ Княз Ал. Дондуков “ и до постройката на президентството.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е издала заповед за възбрана на палестинското шествие въз основа на мнения на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Основанието за това е Законът за събранията, митингите и манифестациите, оповестиха от общината.

От Столична дирекция на вътрешните работи са удостоверили, че имат информация, че се провежда сходно събитие и ще дават отговор за защитата на публичния ред.

По-рано през днешния ден от прокуратурата предизвестиха „ органите на локалната власт взаимно с Министерство на вътрешните работи според Закона за събранията, митингите и манифестациите следва да не позволяват провеждането на всеобщи мероприятия, които биха дали мотив за отправянето на апели за принуждение, радикални дейности, както и такива оправдаващи осъществяването на терористични дейности и военни закононарушения “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР