Столичната община забави с месец повторната проверка на терасата на

...
Столичната община забави с месец повторната проверка на терасата на
Коментари Харесай

Повторната проверка на терасата на Пламен Георгиев се бави с месец

Столичната община забави с месец повторната инспекция на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Доводите, с които към този момент някогашният началник на строителния надзор Влади Калинов разгласи, че навесите не би трябвало да бъдат съборени, става известно, че липсват в строителните бумаги.

Район "Слатина " откри, че съвсем 60 квадрата навеси са противозаконни. Становището беше обезсилено с довода, че построеното било там преди акт 16, а Влади Калинов се раздели с поста си.

Според кмета на София забавянето е поради процедури, които би трябвало да бъдат спазени: "Аз разбирам, че всички хора желаят всичко да се случи доста бързо и аз желая ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Главният проектант на София, който в този момент дава отговор за строителния контрол разгласи, че този път процедурата ще е друга. Решението на кмета на "Слатина " ще е дефинитивно. Оттам ще излезе и заповедта за унищожаване на навесите.

"В този екзекутив липсват въпросните покриви. Екзекутивът да преведа на български е крайният документ, който удостоверява по какъв начин е изглеждала постройката във времето на завършването ", сподели Здравко Здравков, основен проектант на София.

В "Слатина " се готвят за следващо посещаване при антикорупционния началник.

Пламен Георгиев може да апелира решението пред съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР