Столичната община връща такса тротоарно право в пълния ѝ размер

...
Столичната община връща такса тротоарно право в пълния ѝ размер
Коментари Харесай

Връщат такса "тротоарно право" в пълен размер от 1 април

Столичната община връща такса " тротоарно право " в цялостния ѝ размер от 1 април тази година. Таксата беше понижена през есента на 2019 година поради ограниченията, свързани с епидемията от ковид, и от този момент се събира в повърхностен размер, оповестиха от пресцентъра на общината.

Във връзка с възобновяване на размера на таксата " тротоарно право " Главният проектант на София Здравко Здравков е изработил и изпратил специфични инструкции, които да подкрепят притежателите на заведения при осъществяването на условията на наредбата за преместваемите обекти. Собствениците на заведения е належащо да приготвят и нови схеми за разполагане на преместваемите обекти. Целта е да бъде предпазен ползата на жителите и пешеходците, които би трябвало да могат да употребяват по-удобната и по-безопасна част от тротоара.

Очакваните спомагателни доходи в хазната на Столичната община от връщането на цялостния размер на такса " тротоарно право " са към 1.2 млн. лева годишно.

Данните от касовото осъществяване на бюджета на общината демонстрират, че през 2020 година и 2021 година постъпленията от тази такса са били общо с 2,2 млн. лева по-малко.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР