Столичната община, София Тех Парк и Биотехнологичен и Здравен Клъстер

...
Столичната община, София Тех Парк и Биотехнологичен и Здравен Клъстер
Коментари Харесай

Създават Биотехнологичен център в София

Столичната община, София Тех Парк и Биотехнологичен и Здравен Клъстер България подписаха меморандум за съдействие, който ще сложи началото на основаването на първия по рода си за България Биотехнологичен център. Това оповестиха от Столична община.

Целта на меморандума е развиването на биотехнологичния и здравен бранш, както и насърчаването на взаимоотношението сред институциите, научния бранш и бизнеса за разпространение на София като място за просвета, вложения и развиване на технологии в опазването на здравето. Ще се работи за даване на информация на учени и бизнесмени по отношение на способи за основаване на софтуерни артикули. През последните години в София се следи повишаване на стартъпите в областта на медицината и биотехнологиите, както и R&D центровете.

Биотехнологичният център ще е зона, в която учени, бизнесмени, студенти, дребни и междинни предприятия ще могат да намерят подобаваща интелектуална и експертна среда, която ще ги поддържа при стартирането и развиването на своя бизнес.



Очаква се построяването на сходен център да нарежда София на интернационалната карта в региона на биотехнологиите и науките за живота. Сред първите планове на центъра е включено и обширно проучване и разбор на съществуващия потенциал и запас в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР