Столичната община ще въведе пилотно Платформа за електронни услуги по

...
Столичната община ще въведе пилотно Платформа за електронни услуги по
Коментари Харесай

Смяната на адрес в София ще става по електронен път

Столичната община ще вкара пилотно Платформа за електронни услуги по гражданско положение. Това сподели зам.-кметът Генчо Керезов.

„ Започваме със промяната на адрес, като услугата ще бъде внедрена поетапно в четири региона до края на годината. Първият е „ Студентски “, където честотата на прилагане на услугата е най-висока, и ще започва през септември “, посочи още той. Другите три региона са „ Витоша “, „ Средец “ и „ Слатина “.

Платформата ще улесни жителите, защото няма да се постанова вървене до гише и придружаване от наемодател.

Пилотната фаза няма да промени процеса за админите, тъй като задачата е да се тества интеракцията и потребителското прекарване за жителите. При положителни резултати ще вървим към цялостна интеграция на работния развой.

Платформата ще бъде направена от " Евротръст Технолоджис ". Столичната община подписа рамков контракт за даване на отдалечена електронна идентификация. “Облачният електронен подпис” замества общоприетия електронен автограф и подписа на ръка и е напълно в сходство с условията на Комисията за контролиране на известията. „ Услугата дава отговор на упованията на потребителя – без потребност да се разхождаш до офис на снабдител на електронен автограф (КЕП), гише за издаване на ПИК или друго.

В рамките на пилотната фаза софиянци ще могат да се разпознават изцяло гратис и единствено с камерата на мобилния си телефон + приложение на него “, сподели още Керезов.

Реализацията на плана е с финансирана консултантска помощ от фондация " Блумбърг Филантропис ". Част е от програмата “Пясъчник за иновации” и се осъществя взаимно със Зелена София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР