Столичната община се готви да плати уличното осветление на София

...
Столичната община се готви да плати уличното осветление на София
Коментари Харесай

Калановски от ДБ разкри комисията, одобрила скандалната поръчка за улично осветление в София

Столичната община се готви да заплати уличното осветяване на София с цени сред 3 и 77 пъти по-високи от пазарните, заяви общинският консултант Борис Бонев. Неговата организация " Спаси София “ е разследвала социална поръчка за уличното осветяване от Следствен отдел към окръжна прокуратура на стойност 73 милиона лв..

Твърденията на Бонев незабавно провокираха остра реакция. Премиерът Кирил Петков и кметът Йорданка Фандъкова разпоредиха инспекции на изнесените данни. А отрасловият заместник-кмет изясни, че всичко в публичната поръчка е наред.

За публични поръчки се образуват комисии, която да дефинира спечелилия. Комисията е по този начин съобразена, че да пазят ползите на Столична огромна община, на този, който дава поръчката. Общинският съвет съставлява единствено заслон. В самия устав за активността на Столичната администрация отдел " Обществени поръчки " има следните функционалности: Приготвя и провежда търгове и състезания в осъществяване на решение на СОС за предписание на обществена и частна общинска благосъстоятелност. Дирекцията пуска заповед, с цел да се образува тази комисия. Това разяснява общински консултант в София от „ Демократична България “ Веселин Калановски в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" В комисията, която е одобрила договорката за уличното осветяване, ръководител е Станислава Цветкова - основен специалист от Обществени поръчки и надзор, има двама самостоятелни екперти - проф. Илия Илиев и проф. доктор Ангел Цолов. Никола Омов също като специалист. Радослав Влаков - общински консултант от ГЕРБ, както и Теодор Христов, който е основен специалист " Обществени поръчки и надзор ", разяснява още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР