Столичната община е готова да стопанисва ски лифта “Заека” на

...
Столичната община е готова да стопанисва ски лифта “Заека” на
Коментари Харесай

Общината готова да стопанисва “Заека”

Столичната община е подготвена да стопанисва ски лифта “Заека” на Витоша, откакто той бъде ремонтиран и възобновен. Това заяви кметицата на София Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че общината ще поеме грижата за оборудването, в случай че държавното управление реши, че това е най- удачният вид.

“За страдание, всички знаем, че ски оборудванията на Витоша не са в положително положение, по тази причина благодаря на държавното управление, че ще финансира възобновяване на лифта. Водим диалози със ски учебните заведения и ние ще изградим дребен детски ски влек”, изясни Фандъкова. В петък тя ревизира ремонта на културния дом в “Красно село”. През 70-те години на XX в. постройката е строена без сеизмично подсилване.

“Тя беше в доста тежко положение. Инвестирахме 4,6 млн. лева в цялостна реорганизация, саниране, подсилване и вътрешен ремонт”, сподели Фандъкова. В културния дом репетират “Софийски солисти” и квартет “Димов”. Готови са плановете за ремонт на спектакъл “София” и културния дом в “Средец”, които ще се финансират по Оперативна стратегия “Региони в растеж”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР