Столичната кметица Йорданка Фандъкова, която скоро напуска поста си, отиде

...
Столичната кметица Йорданка Фандъкова, която скоро напуска поста си, отиде
Коментари Харесай

Фандъкова си поговори със слоновете в зоопарка

Столичната кметица Йорданка Фандъкова, която скоро напуща поста си, отиде в зоопарка, с цел да ревизира по какъв начин се усещат двете слоници Фрося и Луиза. Животните дойдоха през септември със специализиран превоз от зоопарка в Аугсбург, Германия и останаха във вътрешните пространства, с цел да се климатизират. 

Днес за първи път двата нови слона излязоха и бяха показани на посетителите. " Прекрасни девойки! Вълнуваме се не по-малко от децата! ", сподели Фандъкова.



Двата слона пропътуваха 1500 километра, само че останаха тъкмо колкото би трябвало, с цел да се приспособяват, напомни кметицата. Тя благодари на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите и на посланика на Германия за съдействието, както и на Анита Цветанова - индивидът, който се грижи за слоновете и беседва на немски с тях. В чест на първото си излизане слоновете получиха парче любеница - рядко лакомство за тях.



Животните се усещат добре, извънредно дейни са, към момента ревизират и изследват всичко и са доста любопитни. Фрося и Луиза са дружно от 35 години, пристигнали са в София на 135-тия си рожден ден.

От Зоопарка си пожелаха да им се радват дълго време и припомниха на посетителите да съблюдават разпоредбите и да не се пробват да хранят животните. От тук нататък проектите са да бъде основана клетка за жираф и това животно да може да се види в столичния зоопарк, издаде кметът на София. Вече се водят договаряния животното да дойде в столицата и да зарадва посетителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР