Столичната агенция за приватизация и инвестиции подготвя договори за бизнес

...
Столичната агенция за приватизация и инвестиции подготвя договори за бизнес
Коментари Харесай

СОАПИ: Преговаряме със Сингапур за безплатни офиси за софийски фирми

Столичната организация за приватизация и вложения приготвя контракти за бизнес партньорство с 10 града по програмата city to city. Сред тях са Хамбург, Есен, Лисабон и Сингапур. 
 След визитата на Фандъкова: Лондон дава безвъзмездни офиси на софийския бизнес
Изборът на градовете е на родния бизнес, заяви за OFFNews Владимир Данаилов, началник на СОАПИ. Основната ни активност е да подкрепяме наши компании да стигнат до непознати пазари, добави той. 

София към този момент има 2 контракта в мрежата city to city - с Лондон и Виена. Те плануват да се дават краткотрайни безвъзмездни офиси на столични бизнесмени, които желаят да работят в английската или австрийската столица. Договорите плануват цялостна поддръжка за софийския бизнес като обезпечаване на помощ за отваряне на компания, намиране на фрагменти, контакти за работа и показване пред локалния бизнес. 

На собствен ред СОАПИ предлага същата съответна поддръжка на лондонския бизнес да вземем за пример, който желае да влага в София, изясни Данаилов. 

Предстои сходни рамкови съглашения да бъдат подписани с 10 града, само че подготовката на 1 контракт лишава към година, сподели още шефът на СОАПИ. Той посочи, че задачата на организацията е да притегля вложители, които желаят да развиват бизнес у нас, а не да ни продават технологии, артикули или услуги. Бизнесът в София има интерес към Сингапур, тъй като островният град-държава е " щаб квартира ", трамплин за всички непознати стартъп компании на азиатските пазари. 

В проектите на СОАПИ е и основаването на индустриална зона в Кремиковци , за която се притеглят вложители. На 100 дка повърхност, където се съхраняваха балите с отпадък, може да се построи икономическа зона като в Божурище. Може да развиваме самолетостроене, да се вършат елементи за самолети, издаде част от договарянията с вложители Данаилов. 

Икономиката на София е постоянна и растяща, имаме малко над 700 хиляди индивида работна ръка. Половината от тези хора приказват езици, имат положително обучение. През 2018 година имахме над 100 проблема на разнообразни компании, най-вече от чужбина, които търсеха информация и подпомагане от СОАПИ, съобщи Владимир Данаилов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР