Столична община трябва да се ангажира с конкретни действия и

...
Столична община трябва да се ангажира с конкретни действия и
Коментари Харесай

Альоша Даков: СО трябва да се ангажира с изграждането на канализацията в Панчарево и Кокаляне

Столична община би трябвало да се ангажира с съответни дейности и ясни периоди за създаване на канализация в селата Панчарево и Кокаляне. Това изиска общинският консултант от Българска социалистическа партия Альоша Даков по време на сесията на Столичния общински съвет.
През месец май общинските съветници от Българска социалистическа партия поддържаха протестиращите хора от двете села и сложиха пред кмета Фандъкова настояванията им за незабавен ремонт на пътната инфраструктира и бързо създаване на канализация. Хората се оплакват и от ниско налягане и висока мътност на питейната вода. Даков попита кмета Фандъркова какви действия и на каква стойност са планувани през 2018 година за поддръжка и ремонт на ул. „ Самоковско шосе “ на територията на регион „ Панчерево “. Вторият въпрос бе обвързван с това какви дейности са подхванати от Столична община за създаване на канализация в селата Панчерево и Кокаляне.

От отговорите на Фандъкова излиза наяве, че от началото на годината се изхарчени повече от 98 000 лв. за кърпежи по ул. „ Самоковско шосе “ в частта, която е в регион „ Панчарево “. Альоша Даков съобщи, че очевидно е належащо да се отделят спомагателни средства и да се упражнява по-добър надзор върху качеството на ремонтите, тъй като все още резултатите са повече от трагични.

А от отговора на втория въпрос стана ясно, че Столична община има единствено положителни намерия, без никаква изясненост за съответни периодите и източници на финансиране за създаване на ВиК инфраструктура в Кокаляне и Панчарево. Ето за какво общинският консултант от Българска социалистическа партия изиска в къси периоди Столична община да създаде обстоен график за всички процедури и дейности, в който да бъдат посочени съответни и обозрими периоди за решеване на проблемите с водоснабдяването и канализацията в Панчарево и Кокаляне. „ Това е ангажимент, който сме поели пред хората и ще пожелаваме той да бъде изпълнен “, безапелационен е Альоша Даков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР