Столична община ще се опита да регулира по-добре движението с

...
Столична община ще се опита да регулира по-добре движението с
Коментари Харесай

София въвежда забранени зони за тротинетки

Столична община ще се опита да контролира по-добре придвижването с тротинетки в града. Общината предлага нови правила за този превоз, които плануват въвеждане на неразрешени зони за паркиране. Ще бъдат въведени и ограничавания за придвижването през натоварени пешеходни зони. 

Това разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Георгиев бе безапелационен, че кметството не цели да води война с този екологичен превоз, а единствено да вкара повече ред. 

Максималната скорост на придвижване с тротинетки ще бъде 25 км/ч, припомниха от общината. Ограничението към този момент съществува в закона за придвижване по пътищата, само че общината планува да се вкара категорично обвързване за софтуерно ограничение на скоростта от компаниите, които ги оферират. В столицата се дават чартърен 2000 тротинетки, броят на персонално притежаваните не е прочут. 

Новите правила плануват възбрана на придвижването с тротинетки през паркове, градини, тротоари и пешеходни зони. В тези зони тротинетките ще се бутат. Ще бъде неразрешено и паркирането на тротинетки до метростанции, детски площадки, паркове, градини, входове. При входните алеи към парковете ще има обособени за паркиране места, като прекъсване отвън тези зони ще води до продължение на таксуването, изясни Георгиев. За 2 години по данни на КАТ в София са осъществени 1600 нарушавания с тротинетки, сподели още Георгиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР