Столична община предоставя на държавата безвъзмездно общински имот в район

...
Столична община предоставя на държавата безвъзмездно общински имот в район
Коментари Харесай

Фандъкова: Столична община предоставя на държавата безвъзмездно общински имот в район „Овча купел“ за изграждане на Националната детска болница

„ Столична община дава на страната безплатно общински парцел в регион „ Овча купел “ за създаване на Националната детска болница. “

Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Теренът, който Столична община дава, е 17 859 кв. м. Той ще бъде привързан към държавните парцели, които бяха определени за създаване на дълго чаканата детска болница от министерство на опазването на здравето и министерство на районното развиване.

Имотът (с № 1568 от плана) се намира на ул. „ Харманлийско въстание “ в кв. „ Горна баня “.

Кметът благодари на общинските съветници от всички политически сили, които през днешния ден поддържаха отчета, който внесе дружно с кмета на регион „ Овча купел “ Ангел Стефанов.

За обезпечаването на добър транспортен достъп до бъдещата болница е извънредно значимо построяването и на последния сектор от „ Софийския околовръстен път “. Имам уверението на министър Шишков, че построяването на „ Околовръстния път “ сред бул. „ България “ и кръговото на автомагистрала „ Струма “ при „ Люлин “ е измежду целите на АПИ “ – посочи също кметът Фандъкова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР