Столична община подготвя конкурс за избор на изпълнител за обследване

...
Столична община подготвя конкурс за избор на изпълнител за обследване
Коментари Харесай

Режат сухи и опасни дървета в столицата

Столична община приготвя конкурс за избор на реализатор за проучване на рискови дървета, какъвто до този миг няма. Това заяви Димитър Данчев, шеф на Дирекция „ Зелена система ” в общината. В момента в цяла София се организира акция по рязане на сухи и рискови дървета. С приоритет ще бъдат отстранявани клони и стволове наоколо до детски градини и учебни заведения. 

Пак случай с паднало дърво в столицата

През последните 10-тина дни няколко души пострадаха  от паднали  дървета, само че съгласно Общината освен горещините са причина за изсъхването на насажденията, които ненадейно падат и провокират произшествия.

" Горещината е съображение дърветата да съхнат, само че не задоволително. Те може от разнообразни метеорологични условия и заради разнообразни въздействия да се получи това нещо. ", изясни той.

Дърво падна и рани жена

До края на годината ще бъдат отстранени сухите насаждения в Борисовата градина. Не малко се случаите на рискови растения в частни дворове.

" Собствениците на тези парцели са длъжни да се грижат и стопанисват своите дървета. Те би трябвало да осведомят Районната администрация, от която да изискват позволение и да бъдат отстранени. ", добави Данчев.
 
  По тематиката Дърво падна и рани жена Дърво падна върху кола за спешна помощ на паркинг в болничното заведение в Разград
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР