Столична община обявява 1 770 свободни места в системата за

...
Столична община обявява 1 770 свободни места в системата за
Коментари Харесай

Обявяват 1 770 свободни места в детските градини

Столична община афишира 1 770 свободни места в системата за банкет в детските градини през днешния ден, като 170 от тях са от новопостроените здания, а 1600 са част от местата, които са се пазили до последно за деца със специфични просветителни потребности, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В момента 25 са новите здания на детски градини, които се строят в разнообразни региони на София, а от тях 12 ще бъдат приключени до края на годината и упованията са с тях да бъдат разкрити още 300 нови места.

През есента кметът на региона има подготвеност да стартира строителството на нова ясла в кв. “Бояна “. Той би трябвало да приключи процедурата за избор на реализатор за нови учебно заведение и детска градина, които ще се построяват на терена „ 13-т века България “ в „ Манастирски ливади – запад “.

Завърши строителството ис на новата постройка на детска градина в регион „ Витоша “– една от 25-те, които е построяват сега в София. Тя е филиал на детска градина 116 „ Мусала “. До края на годината се чака да бъде подготвена още една постройка в региона за 4-ри групи.

Сградата на ул. “Пушкин “ 2 е за пет групи, от които две са новоразкрити и за тях е осъществен банкет при генералното класиране.

Новата детска градина съставлява постройка, която се състои от два надземни етажа и полуподземен етаж, в който се обитава зала за музика и спорт, кухня, перално помещение. Сградата е хармонично вписана в терена, като детските площадки са ситуирани терасовидно измежду дървета и озеленяване. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР