Столична община да изиска информация за охраната на водоемите около

...
Столична община да изиска информация за охраната на водоемите около
Коментари Харесай

Николай Николов: Столична община да изиска проверка на охраната на водоемите около София

Столична община да изиска информация за защитата на водоемите към София и да разгласи обществено резултатите от нея за успокоение на жителите. За това упорства общинският консултант от групата на Българска социалистическа партия Николай Николов, който е член на Комисията по публичен ред и сигурност към СОС.
" Столична община е в правото си да провежда и насрещна инспекция, разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия. - И би трябвало да го направи. Също по този начин ще предложа на идващото съвещание на Комисията по публичен ред и сигурност с сътрудниците да посетим водоемите и персонално да проверим каква е защитата им. Според настоящата разпоредба има специфични условия за санитарно-охранителните зони. Тези обекти попадат в първа категория от позиция на националната сигурност и би трябвало да бъдат защитавани прецизно ".

Николай Николов засегна и тематиката за киберсигурността, която визира и системите, обслужващи водоемите. " Как е обезпечена сигурността на тези електронни системи в пречиствателните станции и по какъв начин са предпазени от възможен пробив, попита още общинският консултант от Българска социалистическа партия. - Предвид коментираната през уикенда тематика за положението на питейната вода в София, Столична община е длъжна да изиска информация за защитата на системите. Гражданите на София пък са в правото си да желаят доказателства, че сигурността на водата, която използват, е обезпечена. Хората не би трябвало да имат и капка подозрение, че водата, която пият, е рискова за живота и здравето им ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР