Столичанин погледна към Витоша и заговори за апокалипсис. Причината е

...
Столичанин погледна към Витоша и заговори за апокалипсис. Причината е
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Столичанин погледна към Витоша и заговори за вулкан

Столичанин погледна към Витоша и заприказва за апокалипсис. Причината е невероятен облак, който в съответния миг е приличал на изригващ от планината вулкан.

"Витоша ми е Везувий ", написа мъжът в обществените мрежи, като показа и фотография на явлението. Отдолу заваляха мнения и още сходни фотоси.

"Владо Атанасов Повече на торнадо наподобява, в сравнение с вулкан

Daniela Tiloeva И без това Витоша е вулкан!

Veselin Zanev Страхотна фотография,браво! ", гласят част от мненията.





Всъщност за планината, която е на един хвърлей от София, от дълго време се носят митове, че е изстинал вулкан. Всъщност даже на Витоша в миналото да е имало вулканична активност, то това се е случвало преди чутовните 90 милиона години! В тези безумно далечни от човешката история столетия, недооформената планина в действителност е била дъно на гигантско море, като едвам преди 65 милиона години елементи от днешна Витоша стартират да се издигат над водата, а други места в региона да пропадат – да вземем за пример Пернишката долина, изясняват от Списание 360.

Всъщност Витоша и целият софийски регион доста по-дълго време са били под вода, в сравнение с над и това е надалеч по-интересна информация от мита за дейния вулкан Витоша.

Въпреки че в никакъв случай няма да изригне, в недрата на Витоша в действителност кипи интензивност – планината се издига (геологически бавно) всеки месец и всяка година. Незабележимо за хората, несъмнено, не очаквайте скоро Черни връх да се трансформира в осемхилядник!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР