Столичани ще дишат по мръсен въздух днес. За това алармира

...
Столичани ще дишат по мръсен въздух днес. За това алармира
Коментари Харесай

Софиянци ще дишат по мръсен въздух и днес, проверяват колите

Столичани ще дишат по замърсен въздух през днешния ден. За това сигнализира и кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook. " На 26 януари се чака превишение на равнищата на фини прахови частици. За понижаване на замърсяването апелирам жителите и гостите на София при опция да не употребяват персоналните си коли и да пътуват градски превоз, както и семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление ", приканва Фандъкова.

Тя показва, че е упълномощила на Столичен инспекторат, взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда, да направи изключителни инспекции на пунктове за вторични първични материали и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на боклуци. Пътна полиция при Столична дирекция на вътрешните работи ще извършат пък изключителни инспекции на колите за равнищата на нездравословните газове и техническата редовност на системите им за преправка.

" Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън. При вървене пешком жителите да изберат маршрут, който не е около огромните градски булеварди ", моли Йорданка Фандъкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР