Стоки на стойност около 715 000 лв. са иззети при

...
Стоки на стойност около 715 000 лв. са иззети при
Коментари Харесай

Стоки менте за над 700 хиляди лева иззети при акция в „Златни пясъци”

Стоки на стойност към 715 000 лева са конфискувани при профилирана полицейска интервенция в курорта ”Златни пясъци ”, оповестиха от варненската полиция. Акцията е била по линия на противопоставяне разпространяването на артикули, които са обект на предпазена комерсиална марка по смисъл на Закона за марките и географските означения.

На стоките менте чиновниците на “Икономическа полиция ” се натъкнали в два магазина за облекла на комерсиалната алея в курорта. За продажба били изложени най-вече артикули, носещи името или логото на международно известни предпазени търговски марки, които в съответния случай се популяризират без изискуемото по закон единодушие на притежателя на марката. Иззети са близо 4600 броя артикули.

Обектите се стопанисват от компания с шеф 60-годишен от Ямбол, неосъждан. Срещу него по случая има формирано Директива за птиците за осъществено закононарушение по чл.172б от Наказателен кодекс – „ ((1) Който без единодушието на притежателя на изключителното право употребява в комерсиалната активност марка, индустриален дизайн, вид растение или порода животно, обект на това извънредно право, или употребява географско обозначение или негова реплика без правно съображение, се санкционира с отнемане от независимост до пет години и с санкция до пет хиляди лева). “

Констатациите и събраните материали са докладвани на Районна прокуратура-Варна. Работата по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР