Сто рецепти за яхния опитахме, но докато не извадихме стария

...
Сто рецепти за яхния опитахме, но докато не извадихме стария
Коментари Харесай

Пилешката яхния от рецептите на мама

Сто предписания за яхния опитахме, само че до момента в който не извадихме остарелия бележник на мама и не сготвихме яхнията по нейната рецепта, нищо не ни се услади

Необходими Продукти

● пилешко месо - 1 цяло пиле или елементи от него - бутчета, крилца или бяло месо
● домати - към 1/2 буркан
● чесън - 5 - 6 скилидки
● червен пипер
● брашно
● олио
● сол
● черен пипер
● магданоз

Начин на подготвяне

Разфасоваме месото на порции и го слагаме в тенджера с вода. Месото би трябвало да бъде покрито с вода.

Добавяме малко сол и го оставяме да се вари. Ако пилете не е тлъсто може да се добави и олио. Когато месото поомекне отстраняваме тенджерата от котлона.

В различен съд сипваме доматите и оставяме да поизври течността. Внимаваме да не кипне, след което прибавяме към 1-1. 5 с. л. брашно, с цел да се сгъсти малко. Добавяме аления и черния пипер. Добавяме и чесъна, нарязан на дребно. Оставяме да поври, с цел да може брашното да мине нужната термична обработка /да не остане сурово/.

Така приготвеният доматен сос се прибавя към пилето и се оставя още 10-тина минути да поври. Ако пилето е залято с повече вода, с цел да не е рядка яхнията, може да се добави още малко брашно.

Готовото ядене се отстранява от котлона и се прибавя ситно нарязан магданоз. Когато нямам пресен магданоз, употребявам замразен от фризера или изсъхнал.

Вкъщи почитаме чесъна, по тази причина настрана се счуква чесън, фалшифициран със сол, олио и оцет. Така получената кашичка се прибавя от всеки, съгласно усета.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР