Сто хиляди полицаи и жандармеристи ще се грижат за спазване

...
Сто хиляди полицаи и жандармеристи ще се грижат за спазване
Коментари Харесай

Полиция и жандармерия по улиците на Франция

Сто хиляди служители на реда и жандармеристи ще се грижат за съблюдаване на въведените във Франция ограничавания, целящи да се спре разпространяването на ковид в страната, заяви на конференция френският вътрешен министър Кристоф Кастанер.

" Нареждането е ясно: Стойте си вкъщи ", съобщи Кастанер. Хората, които се движат на открито, би трябвало да могат да потвърдят, че имат основателна причина за това, означи той. Министърът сподели, че 100 000 служители на реда и жандармеристи ще наблюдават за съблюдаване на наредбите и че ще има закрепени и мобилни контролни пунктове. Той акцентира, че нарушителите ще подлежат на санкция до 135 евро.

По-рано в излъчено по малкия екран послание президентът Еманюел Макрон разгласи, че от обяд на 17 март се вкарват строги ограничавания на придвижването, хората би трябвало да си стоят вкъщи и могат да излизат единствено, с цел да си напазаруват, да вървят на работа, в случай че не могат да работят от къщи, да отидат на доктор или за къса подготовка. Той предизвести, че всяко нарушение на разпоредбите ще се глоби. Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че Европейски Съюз ще затвори външните си граници за 30 дни, с цел да се бори с епидемията от новия ковид, съобщи Франс прес.

" Всички пътувания сред неевропейски страни и Европейски Съюз ще се преустановят за 30 дни ", съобщи Макрон в телевизионно послание. " Ние сме във война ", съобщи най-малко пет пъти президентът, обръщайки се към сънародниците си за повторно за една седмица във връзка пандемията от ковид, който се популяризира доста бързо в страната. Той разгласи, че всички настоящи промени във Франция, в това число неговата противоречива пенсионна промяна, ще се замразят, показва ДПА.

Макрон заяви, че държавното управление ще внесе в Народното събрание законопроект, който му дава изключителни пълномощия за справяне с епидемията от коронавирурса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР