Сто дни на политическа измама нарича ДСБ първите сто дни

...
Сто дни на политическа измама нарича ДСБ първите сто дни
Коментари Харесай

ДСБ нарече "политическа измама" първите 100 дни на управлението на правителството

" Сто дни на политическа машинация " назовава ДСБ първите 100 дни от ръководството на новата власт в разпратена до медиите позиция, озаглавена " Оценка на ДСБ за първите 100 дни на " новата " власт. Дневник разгласява цялостния текст:

Сто дни след следващите предварителни парламентарни избори Народното събрание е ялов:
• Липсва управническа стратегия на държавното управление и болшинството.
• Липсва воля и потенциал за осъществяване на промени.
• Увеличава се корупцията и се задълбочава партизанщината при назначенията в обществения бранш.
• Предлагат се само лобистки законодателни ремонти и ограничения за увеличение на административния рекет върху бизнеса и жителите.
• Затвърждава се партийно-политическия надзор върху правосъдната власт и чадъра върху мафията и олигархията.
Това са 100 дни на политическа машинация.

Причината за управническата отпадналост е заложена още при сформирането на ръководещото болшинство и съдружно държавно управление, които са без явен идеологически код и общи полезности. Единственото, което сплотява ръководещите е " усвояването " на средствата от държавния бюджет и европейските фондове в полза на стеснен кръг лица на олигархията. Това е и повода за опазване на традицията, етническата корпорация Движение за права и свободи да е прикрит съдружен сътрудник даже на държавно управление с присъединяване на крайни националисти. Българска социалистическа партия също единствено имитира опозиционно държание, като взе участие във всички скрити сделки с властта. Видно е, че наследниците на комунистическата номенклатура работят добре дружно.

Всички парламентарно показани сили работят за размиване на границите сред трите управляващи, което е белег на авторитаризъм, затулен зад демократична фасада. Основна цел е избирането на нов Висш Съдебен Съвет, който да избере идващ " Цацаров ", с оглед отбягване на търсенето на наказателна отговорност от сегашни и някогашни ръководещи.

Най-голямата опасност за националната сигурност остава неразследваната и ненаказана, повсеместна корупция. Декларираната като цел непоклатимост в действителност се отнася до стабилността при разграбването на публичните средства.

Вътрешната сигурност при ръководството на Бойко Борисов обичайно се утежнява поради нереформираните системи, дебалансирано възнаграждение на чиновниците от полицията и от другите органи в Министерство на вътрешните работи и сродни организации, както и тежко демотивирани чиновници поради кадровата търговия с олигархията при назначенията на управителни длъжности. Всичко това води до липса на публично доверие към органите за сигурност.

Корупцията се демонстрира най-тежко в сферите на енергетиката и защитата. Налице е консенсус сред власт и парламентарна съпротива за обновяване на грабежа посредством АЕЦ " Белене " и неприемливи обществени, лобистки кавги, свързани с превъоръжаването на българската войска.

Вместо ръководство, насърчаващо икономическото развиване и самодейността на жителите, виждаме власт на нападателната незначителност и партийната номенклатура. Обществените поръчки се разпределят сред стеснен кръг лица, близки до властта, а корупцията се е просмукала на всички равнища, тъй като от дълго време " рибата се е вмирисала откъм главата ". Дейността на приходните организации е сведена до изсмукване на последните запаси от самостоятелния бизнес и рекет против неуместните за властта. Аферата със суджуците е всекидневие във всички български градове и е въплъщение на метода, по който се ръководи страната.

Подготовката за Българското председателството на Съвета на Европейски Съюз се свежда до корупционните кавги към НДК, олицетворяващи правилото " доста обичаме европейските пари, само че не обичаме европейските правила ". Представените от държавното управление стратегия и цели за Председателството са цялостни с клишета и лишени от визия за бъдещето на Европейски Съюз, както и на България и Балканите в Съюза.

Въпреки безспорния пробив в българо-македонските връзки, външната политика на страната е рисково безредна. От една страна следим сервилно отношение към режимите на Ердоган и Путин, а въпреки това лицемерно такова към европейските ни сътрудници. Опитите за покровителствено отношение на България към страните от Западните Балкани заплашват да компрометират напредъка в връзките с Македония и наподобяват пародийно на фона на насъбраните проблеми. Амбицията за ходатайство сред Анкара и Берлин надвишава опциите на българското държавно управление и е спънка пред твърда обща европейска позиция против геополитическия рекет на Ердоган. Наблюдава се несъответстващо държание на Премиера и външния министър при интернационалните визити.

Липсата на визия и потенциал за промени се отразяват тежко в сферите на образованието и науката, културата и опазването на здравето, където рецесията продължава да се задълбочава. Има риск безхаберието да докара до загуба на големи европейски фондове и на възможностите за изпреварващо развиване в тези сфери.

Стоте дни на политическа машинация, законодателно неплодородие и подмолно систематизиране на порциите сред ръководещите и " опозицията ", в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, обосноват потребността от създаване на същинска политическа опция. Тази опция би трябвало да в профил и размени това порочно и нездравословно за жителите на Републиката ръководство в централните и локалните органи на властта.

ДСБ ще търси политически партньорства с обединения, имащи сходна оценка и реакция към ръководството.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Третият кабинет "Борисов " (95)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР