Сто деветдесет и четирите страни членки на Световната здравна организация

...
Сто деветдесет и четирите страни членки на Световната здравна организация
Коментари Харесай

Годишна сесия на СЗО на фона на напрежението между Китай и САЩ

Сто деветдесет и четирите страни членки на Световната здравна организация (СЗО) ще проведат през днешния ден първата си виртуална годишна сесия в историята, с цел да обсъдят интернационалния отговор на пандемията от ковид. Очаква се на форума да има търкания по въпроси, свързани с напрежението сред Китай и Съединени американски щати, и полемиките Тайван и имунизациите, предава Франс прес от Женева.

Голям брой държавни и държавни ръководители и министри ще вземат думата по време на сесията, която е орган за взимане на решенията на СЗО. Форумът ще стартира в 10:00 ч. по Гринуич и ще завърши на следващия ден по обяд.

Въпреки ескалацията на напрежението сред Вашингтон и Пекин страните членки се надяват да одобряват с консенсус пространна резолюция, препоръчана от Европейския съюз. В нея се съдържа искане " допустимо най-скоро да стартира развой по оценка " на интернационалния здравен отговор и ограниченията, взети от СЗО по отношение на пандемията.

Текстът съдържа апел към СЗО да " си сътрудничи тясно със Световната организация за опазване на здравето на животните, с Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие и с страните (...), с цел да разпознава животинския генезис на вируса и да дефинира по какъв метод се е трансферирал на хората (...) основно посредством научни задачи и задачи за съдействие на място ".

В текста се упорства също за " повсеместен, бърз и обективен достъп до всички артикули (...), нужни за отговор на пандемията " и се акцентира ролята на " всеобща ваксина като публично богатство от международна големина, с цел да бъде предотвратено, възпрепятствано и отстранено разпространяването на вируса и да бъде комплициран завършек на пандемията ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР