Stinger определено не е сред най-популярните модели на Kia и

...
Stinger определено не е сред най-популярните модели на Kia и
Коментари Харесай

Kia готви нов електромобил с 603 к.с. и голям пробег

Stinger несъмнено не е измежду най-популярните модели на Kia и евентуално това е една от аргументите компанията да вземе решението да приключи производството му.
 Apple, Hyundai, Kia и какво да чакаме от партньорството им за основаването на Apple Car
Какво да чакаме от партньорството на Kia и Apple

Apple влага 3.6 милиарда $ в Kia

Но още през предходната година стана ясно, че Stinger ще има свои правоприемник, върху който се работи. Сега към този момент знаем и малко повече информация за него.

Оказва се, че въпросният правоприемник ще се споделя EV8 и ще бъде напълно електрически, несъмнено, както подсказва името му. Това ще бъде и първият електрически автомобил на Kia, който ще използва  eM платформата на.

Когато демонстрираха за първи път eM платформата от Hyundai дадоха обещание, че тя е ще разреши удължаването на пробега с 50% спрямо актуалните модели, написа Electrek. Към момента новият модел се подвизава с кодовото име GT1 и с изключение на сурогат на Stinger ще се яви и правоприемник на K8.
 Kia Stinger

Kia Stinger

Веднъж щом стартира производството на електрическия автомобил, той ще се нарича EV8, а това се чака да се случи през 2026 година в един от заводите на компанията в Южна Корея.

Според изтекли данни от TheKoreanCarBlog, Kia EV8 ще разполага с 113.2 kWh батерия, което ще е и най-голямата, излизала от завода на южнокорейския производител. За съпоставяне, Kia EV9 разполага батерия с потенциал от 99.8 kWh.
 Kia EV9 на Супербоул 2024 - рекламата, за която всички приказват
Рекламата, за която всички приказват

Едно видео, а толкоз доста страсти

Освен това, EV8 ще бъде и най-мощната кола на Kia. Тя ще разполага с два електромотора - преден 200 kW (268 к.с) и заден 250 kW (225 к.с). Или общо впечатляващите 450 kW и 603 к.с. Най-мощният модел на Kia досега - EV6 GT, разполага с 575 к.с. и от 0 до 100 км/ч доближава за 3.4 секунди, което я прави по-бърза от Ferrari Roma и Lamborghini Huracan Evo Spyder.

Колкото до пробега, от Kia чакат той да доближи от 700 до 800 км, което е сравнимо с Mercedes EQS и неговите 750 км пробег.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР