Стево Пендаровски вече официално е новият президент на Северна Македония,

...
Стево Пендаровски вече официално е новият президент на Северна Македония,
Коментари Харесай

Пендаровски си постави за цел влизането в ЕС и НАТО, и запазването на етническия баланс

Стево Пендаровски към този момент публично е новият президент на Северна Македония, откакто постави клетва малко по-рано през днешния ден на публична гала в наличието на политици от разнообразни страни. Единственият държавен глава на страна, която е част от Европейски Съюз, беше Румен Радев, предава БНР.

" Чувствам, че моята първа задача, като ръководител, препоръчан от политическото болшинство, е да пазя статуса и правата на политическото малцинство. Защото демокрацията устоява единствено когато другите малцинства в обществото са предпазени от възможното безчинство на болшинството, а по тази причина най-често законите не са задоволителни. Политическите разлики сред хората и партиите ще продължат, тъй като са естествени и нужни, само че силата и капацитетът на обществото могат да бъдат обединени ", съобщи той пред събралото се голям брой.

Пендаровски посочи, че съществена цел на ръководството му ще бъде влизането на Северна Македония в Европейски Съюз и НАТО, както и запазването на етническото равновесие.

Политикът е прочут с поддръжката си за контракта с Гърция за промяната на името на страната, както и с позитивното си мнение към Запада. Именно обещанията му за европейско бъдеще на Македония му донесоха голяма част от гласовете в изборната конкуренция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР