Стенограма от разговор на легендарния инвеститор през 1991 бе припомнена

...
Стенограма от разговор на легендарния инвеститор през 1991 бе припомнена
Коментари Харесай

Един от най-важните съвети на Бъфет: Не правете като Тръмп

Стенограма от диалог на именития вложител през 1991 бе припомнена тази седмица

Преди десетилетия именитият вложител Уорън Бъфет предизвести студентите по отношение на заплахите при потреблението на заеми - и употребява Доналд Тръмп като неприятния образец.

Запитан от студент в Нотр Дам по отношение на бизнес проблемите на Тръмп по време на сесия през 1991, той обясни къде бърка бъдещия президент. Любопитното е, че по-късно през годината казиното Тадж Махал на Тръмп в Атлантик сити разгласи банкрут.

" Къде бърка Доналд Тръмп? Големият проблем на Доналд Тръмп е, че той в никакъв случай не е вървял в праилната посока. Той заплаща прекомерно висока цена за парцелите, които закупува, само че съумява да накара хората да му заемат пари. Той е страховит в тегленето на заеми. Ако погледнете активите му и какъв брой е платил той за тях, както и какъв брой е заел, с цел да ги заплати - там няма никаква действителна стойност ", споделя Бъфет.

И показва, че към оня миг Тръмп има активи за към 2,5 милиарда $, а би трябвало да върне над 3,5 милиарда $.

" Хората се провалят поради алкохол или левърдидж - заетите пари. Доналд Тръмп се провали поради заетите пари. Той бе омаян от това какъв брой доста пари може да заеме и не мисли какъв брой може да върне ", споделя Бъфет.

Стенограмата от срещата на именития вложител и студентите се завъртя в обществените мрежи, откакто феновете на Бъфет измежду вложителите разискват неговите съвет и тактики преди годишната среща на Berkshire Hathaway при започване на май.

Бъфет посъветвал студентите да вземат неговия образец. " Не ви би трябвало доста левъридж в този живот. Ако сте умни, ще съумеете да извършите доста пари и без да заеми. Никога не съм заемал огромна сума пари в живота си. Никога. И в никакъв случай няма да го направя ".

И досега именитият вложител не е трансформирал философията си и я следва. По думите му, това е един от най-важните му препоръки./ money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР