Stellantis и Samsung SDI потвърдиха официално, че двете компании ще

...
Stellantis и Samsung SDI потвърдиха официално, че двете компании ще
Коментари Харесай

Stellantis и Samsung SDI с батериен гигазавод за 2.5 млрд долара в САЩ

Stellantis и Samsung SDI потвърдиха публично, че двете компании ще изградят напълно нов гигазавод за батерийни детайли за електрически автомобили в Кокомо, Индиана, който се чака да стартира да действа през 2025 година.

Според упованията на двете страни, индустриалното оборудване ще стартира активността си с годишен потенциал от 23 GWh, а през идващите години ще бъде доближат подобен от 33 GWh.

За реализирането на плана, Stellantis и Samsung SDI ще създадат инвестиция от над 2.5 млрд щатски $, която може да бъде увеличена и до 3.1 млрд $, като в процеса ще бъдат разкрити 1400 нови работни места.

От Stellantis разясняват, че продукцията на батерийният гигазавод, построяването на който се чака да стартира по-късно през тази година, ще бъде предопределена за вграждане в електрическите автомобили на нейните марки, създавани в Северна Америка.

"Преди по-малко от година ние се ангажирахме с нападателна тактика за електрификация с основа пет гигазавода в Европа и Северна Америка ", разяснява Карлос Таварес, изпълнителен шеф на Stellantis. "Днешният анонс в допълнение затвърждава нашето световно наличие във връзка с производството на акумулатори и показва устремът на Stellantis към бъдещата декарбонизация оповестена с ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР