Стефанос Циципас спечели за трети път в своята кариера титлата

...
Стефанос Циципас спечели за трети път в своята кариера титлата
Коментари Харесай

Стефанос Цицпас надви Рууд и отново е шампион на Мастърса в Монте Карло

Стефанос Циципас завоюва за трети път в своята кариера купата на тенис шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 на клей в Монте Карло след триумф във финала против норвежеца Каспер Рууд.

Гръцкият тенисист се наложи в разногласието за трофея с 6:1, 6:4 и по този метод се завърна на трона в Княжеството, където той победи през 2021 и 2022 година, само че през предходната триумфът беше за руснака Андрей Рубльов.

Този следобяд против Рууд обаче Циципас не остави никакви подозрения кой от двамата заслужава повече да стигне до успеха, реализирайки общо четири пробива в хода на срещата, като в това време избави всички осем брейкболи, до които се добра неговият противник.

Back in the winner's circle reigns victorious in Monte-Carlo for a third time after knocking out Ruud 6-1 6-4. |
— ATP Tour (@atptour)

Финалният дуел стартира с бърза замяна на геймове, след която Стефанос откри цялостен надзор върху развоя на първия сет и повече не даде гейм на Каспер в него за крайното 6:1 в своя изгода.

Втората част започва по корено друг метод, тъй като в началните минути от нея гъркът беше този, който трябваше да отразява шансове за пробив пред своя съперник. Един от основните моменти пристигна в седмия гейм, когато Циципас беше изправен под съществено тестване на собствен сервис, само че избави три брейкбола, с цел да поведе с 4:3. Впоследствие двукратният финалист в шампионатите от Големия шлем дочака своя момент в десетия гейм, когато Рууд сподели съмнения и позволи да изостане с 30:40, а още при първата си опция гръцкият тенисист постави точка на разногласието с акуратен форхенд по правата.

STEFANOS TSITSIPAS IS A 3-TIME ROLEX MONTE CARLO MASTERS CHAMPION!!!

— Rolex Monte-Carlo Masters (@ROLEXMCMASTERS)

По този метод Стефанос Циципас завоюва своя първи трофей през календарната 2024 година и общо трети в конкуренциите от сериите Мастърс, като всички те са точно в Монте Карло.

В същото време Каспер Рууд изигра през днешния ден своя втори край на съревнование от категория АТР 1000, само че по сходство на този в Маями през 2022 година той още веднъж загуби. Така норвежецът продължава да има общо 10 трофеи на сметката си, всяка една от които е от шампионат от сериите АТР 250.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР