Стефанос Циципас направи четвърти пореден безупречен мач на Мастърса в

...
Стефанос Циципас направи четвърти пореден безупречен мач на Мастърса в
Коментари Харесай

Възраждането продължава: Циципас разгроми олимпийския вицешампион и е 1/2-финалист в Монако!

Стефанос Циципас направи четвърти следващ безукорен мач на Мастърса в Монте Карло и ще играе за трети път в полуфиналите на шампионата. 2-кратният първенец в профил Александър Зверев през вчерашния ден, с цел да запише дебютна победа над топ 5 представител през сезона, а през днешния ден се оправи с Карен Хачанов, който надделя Даниил Медведев в осминафиналната фаза - 6:4 6:2. Така Циципас към този момент има смазващия връх от 8:1 победи в директните си конфликти с олимпийския вицешмапион от Токио и е на единствено една победа от завръщане в топ 10, като за задачата ще би трябвало да надиграе един всред Яник Синер и Холгер Руне и по този начин да се класира за финала на надпреварата.

Двубоят стартира чудесно за международния номер 12, който незабавно проби съперниковия сервис, само че последваха няколко бързи неточности от ракетата на Стефанос и руснакът реализира мигновен рибрейк. Циципас обаче продължаваше да диктува събитията в срещата и играеше форхенд от всяка една точка на корта, а 15-тия подложен не съумяваше да отвърна офанзивите на балканеца и още веднъж инкасира брейк, който гъркрът задържа до последно и по този начин се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Втората част стартира изцяло равностойно, а Хачанов се опита да поеме самодейността и към този момент търсеше непрестанно линиите, само че грешките бяха надалеч повече от сполучливите отигравания. Това докара до брейкбол в интерес на Циципас при 1:1 гейма, а въпреки руснакът да го отрази сполучливо и да съумя да поведе с 2:1, то той не взе нито гейм повече до края на конфликта и успеха беше рутинно спечелан от 2-кратния първенец, чиито старания бяха възнаградени след едвам 1 час и 23 минути престой на корта.

Dominant
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР