Стефанос Циципас наглед стори немислимото, след като спря серията на

...
Стефанос Циципас наглед стори немислимото, след като спря серията на
Коментари Харесай

Точката на обрата: Как груба съдийска грешка коства победата наСинер срещу Циципас?

Стефанос Циципас привидно стори немислимото, откакто спря серията на Яник Синер от девет следващи победи и по този начин му нанесе едвам второ проваляне през сезона. Гъркът наподобява прероден на обичания си клей и още веднъж е покрай формата, която единствено доскоро повече от година му позволяваше да бъде под номер три в международната класация и да играе финали на шампионати от Големия шлем.

Световният номер 12 игра доста въодушевено и доближи до цели 15 точки за пробив в хода на дуела, тъй че би било прекомерно сурово да кажем, че успеха му е била изцяло незаслужена, само че несъмнено щеше да бъде подложена под голямо подозрение, в случай че съдийката Орели Турте си беше свършила работата по най-хубавия вероятен метод.

Френската съдийка се оказа основната причина за загубата на първенеца от Аустрелиън Оупън, който водеше с 3:1 гейма в решителния сет и имаше нова точка за пробив, чието вероятно осъществяване изрично оставяше Циципас без шансове за триумф. Тогава балканецът очевидно изкара втория си сервис в навън, единствено че не последва присъждане и Синер сбърка опита си за минаващ удар в надлежно разиграване, а това даде убеденост на 2-кратния шапион в шампионата и той изравни за 3:3.

Самият Синер очевидно се изнерви от тази доста сериозна неточност в негов ущърб и сподели на Турте с какъв брой доста отвън корта е било първото подаване на гърка, като това беше доказано от системата за видеоповторение, която единствено феновете пред телевизионните екрани имат лукса да виждат.

Оттам насетне някогашният номер три като че ли живееше нов живот в мача, до момента в който южнотиролецът очевидно се поддаде на страстите си, а физическите проблеми също се появиха в най-неподходящия миг за него, като се сътвори чувството, че очевидно някаква висша мощ просто не желае да разреши на италианеца да завоюва през днешния ден и Циципас се възползва от всички тези условия в негова изгода, с цел да се класира за третия си край в Княжеството, където го чака борба против Каспър Рууд.

A potential turning point
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР