Стефанос Циципас изпитваше сериозни трудности при старта на тревния сезон,

...
Стефанос Циципас изпитваше сериозни трудности при старта на тревния сезон,
Коментари Харесай

Най-после: Циципас пречупи Агут и се поздрави с дебютна титла на трева в кариерата си!

Стефанос Циципас изпитваше съществени компликации при старта на тревния сезон, като се показа надалеч от нужното ниво и след по единствено два изиграни мача напусна шампионатите в Щутгарт и Хале. Гъркът през тази седмица взе участие на шампионата в Майорка, който се явява генерална подготовка преди започващия в понеделник Уимбълдън, като позитивните знаци в играта на международния номер 6 са повече от видни и той надгради доста във всички аспекти, достигайки дебютен край на зелената настилка, в който през днешния ден срещна локалния любим и някогашен полуфиналист от третата,,мейджър " конкуренция за годината Роберто Баутиста Агут.

Сблъсъкът протече под надалеч не толкоз присъщите продължителни разигравания за тревата, което значително бе повлияно и от много изтъркания корт в курортния град, а това единствено по себе си караше Циципас да се усеща доста по-уверен в качествата си, поради мощните му изяви на по-бавните настилки, даже откакто на два пъти в мача пропиля основен пробив задатък, преди в последна сметка да показва присъщия му темперамент на топ 10 представител, с цел да надвие испанеца след доста драма и сериозна борба с 6:4 3:6 7:6(2) и да се поздрави с първа купа на трева в кариерата си, като към този момент има записано отличие на всички вероятни настилки.

Гъркът започва повече от стремително дуела, като доминираше по всички индикатори на корта и не даваше никакви шансове на съперника, с цел да може по-късно над четвърт час игра да узакони преимуществото си с два пробива и 4:0 в своя изгода. Не след дълго двойна неточност и други две грешки от привидно безобидна позиция помрачиха досега безпогрешното показване на елина и той разреши на международния номер 19 да се завърне в мача, връщайки единия брейк пасив. Циципас въпреки всичко резервира успокоение и не се повлия от редуцирането на задатъка му, като посредством поредност безупречни сервиси измъкна последвалото си подаване от 0:30, което му вдъхна нужната убеденост и броени минути по-късно записа откриващия сет на сметката си.

Втората част имаше рутинно начало за гърка, който биваше съществено миропомазан от грешките на домакинския представител и употребява преимуществото си, с цел да осъществя пробив, доближавайки се оптимално до трофея при сет задатък и 3:1. Агут схванал, че повече няма какво да губи в срещата, бе изоставен изцяло от напрежението, което му разреши да разкрие капацитета си на тревата и изпращаше неспасяеми удари по посока другата страна на мрежата, като шокира любимеца и завоюва пет безответни гейма, с цел да изравни общия резултат в конфликта под бурните овации на своите сънародници по трибуните.

Сервиращите съумяха да започват уместно решителния сет и взеха откриващите си подавания, преди в четвъртия гейм международният номер 6 да реализира своебразен поврат при начален удар на испанеца, като доближи брейкбол, който оползтвори след извънредно трагични мигове наоколо до мрежата, когато форхендът му откри,,филето " и попадна в корта за смут на Агут и почитателите по трибуните, заради което разочарованието на лицето на локалния любим нямаше по какъв начин да бъде прикрито - 3:1. В оставащите моменти до края на конфликта балканецът пое контрола над протичащото се и даже разполагаше с нов брейкбол, който обаче пропиля, с което даде нови сили на испанеца да се бори, а той носен на криле от публиката се трансформира в стена на главната линия и пробив задатъкът на елина остана в историята, а на нас ни предстоеше допустимо най-драматичния метод за лъчение на първенеца - тайбрек. Именно в дългия гейм Циципас се показа на върха на опциите си, като осъществя два мини пробива и бе непогрешим при значимите точки, оползтворявайки шампионската си точка посредством ретур-аут на Агут, с цел да се поздрави с успех в Майорка, който е първи негов на тревни кортове.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР