Стефани Тодорова е на 22 години и има 2-годишен син.

...
Стефани Тодорова е на 22 години и има 2-годишен син.
Коментари Харесай

Стефани Тодорова: Обещавам само изпълними неща за Столетово

Стефани Тодорова е на 22 години и има 2-годишен наследник. Тя е претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на карловското село Столетово и се състезава под номер 6. На въпросите за какво е избрала Българска социалистическа партия за своя партия, със смях дава отговор - "И аз, и синът ми сме родени на 9 септември, по какъв начин да не съм социалист ". Младата жена работи във ВМЗ - Сопот, само че е и студентка. Следва в Университета по хранителни технологии в Пловдив, избрала си е компетентност, обвързвана с карловския район - Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката.

"Радвам се, че има млади, амбициозни и дейни хора, подготвени да работят за развиването на Столетово "

"Искам да трансформира каквото мога и каквото би трябвало "

- Какво предизвика младеж като вас да се захване с политика и даже да се кандидатира за кмет?
- Аз съм от село Столетово, познавам проблемите, с които се сблъскваме всички там. Имам предпочитание с каквото мога да се опитам да трансформира нещата към по-добро. Ясно ми е, че няма по какъв начин всичко да стане, решението е всички дружно да работим и да дадем каквото можем от себе си.
Готова съм да предложа действителен проект за възстановяване на изискванията на живот, да върнем вярата и желанието на младежите да градят своето бъдеще тук. Аз желая да пребивавам и работя в Столетово, желая детето ми да отрасне в селото.
- Кои са най-належащите неща, които би трябвало да бъдат решени от кмета на Столетово?
- За всички е ясно, че главен проблем в селото е неприятната пътна инфраструктура. Нереалистично е обаче някой да обещае, че ще реши този проблем единствено за една година, колкото ще бъде кметският мандат до провеждането на постоянните избори. Затова и този проблем не е записан в предизборните ми задължения.
Включила съм шест целта, за които считам, че е допустимо да бъдат осъществени. Като майка на малко дете за мен е значимо детските площадки в селото да бъдат ремонтирани и обезопасени. Съоръженията са много остарели, имат потребност от замяна и корекция. Няма по какъв начин децата да си играят безвредно. Тази точка ми е приоритет, тъй като е значима.
- Кои са другите неща, които бихте желали да реализирате?
- Трябва да помислим и за младежите, за заниманията им в свободното време и по какъв начин да създадем селото привлекателно за тях. Имаме спортна площадка в много неприятно положение, там има потребност от корекции. Имаме и спортна зала, на която един ободрителен ремонт и закупуване на съоръжение биха се отразили доста добре. Може да стартираме с тези неща, има и още доста да се свърши, само че въпреки всичко би трябвало да се тръгне отнякъде.
На центъра има беседка, която е най-старата сграда в село Столетово. Наричаме я "Кьошка ". Сутрин бабите пият кафе на центъра, вършат си "Седянка ". Мястото е знаково за селото. Смятам, че е значимо и "Кьошка " да бъде ремонтирана и обезопасена.
- Смятате ли, че ще съумеете да свършите всичко това единствено за година?
- Смятам, че предлагам на хората единствено нещата, които мога да извърша за толкоз къс интервал. Опитах се да бъда реалистична в поставените цели. Затова и нямам дълъг лист с предизборни задължения.
- Досегашният кмет много бързо се отхвърли от поста, по тази причина се стигна и до частичния избор... Не се ли опасявате, че и на вас може да ви омръзне или пък да намерите други цели?
- Не считам, че ще ми омръзне или че ще се откажа. Имам предпочитание да работя, желая да дам своя принос за развиването на Столетово и считам, че мога да го направя. Целта ми е да оказа помощ на хората, не считам, че това може да се промени и да ми омръзне.
- Колко души живеят в Столетово?
- Малко над 600 са.
- Как един младеж може да бъде потребен за обитаемото място, в което живее?
- Просто би трябвало да бъде предприемчив, просто би трябвало да бъде човек, както и да желае да оказва помощ. Само тогава всичко ще върви както би трябвало.
- Какъв е методът младежи като теб да останат в родното си място? Смяташ ли, че с кандидатирането си за кмет може да провокираш и други да последват образеца ти?
- И без моята провокация даже в моето село има такива хора - млади, амбициозни и дейни, подготвени да работят за развиването на Столетово. Радвам се, че има хора, които оказват помощ и вършат каквото могат освен с цел да продължи да съществува селото, само че и да се развива, да става по-хубаво и прелестно за живеене.
- С какво се занимавате?
- Работя във ВМЗ в Сопот, комбинирам го и с учене - студент съм в задочна форма на образование в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Специалността ми е Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката.
- Защо избрахте тази компетентност?
- Смятам, че мога да се осъществявам с нея. Все отново нашият регион е подобен и сходна компетентност предлага доста благоприятни условия.
- Имате малко дете, учите и работите... Едва ли е елементарно.
- Никак не е елементарно да съчетаваш всичко това. Възможно е единствено и само с поддръжката на фамилията ми, за което съм извънредно признателна.
- Успява ли страната да подкрепи задоволително хора като вас? Има ли потребност от някакви други ограничения, с които всичко това да е по-лесно?
- Може би е належащо да се потърсят някакви сходни ограничения, не съм сигурна обаче какви би трябвало да са. Темата е много комплицирана и изисква разбор, не е въпрос, който може да бъде решен елементарно и единствено от мен.
- Какво мечтаете да постигнете през идната година, а за какво не и в идващите пет?
- Както към този момент споделих - желая да бъда потребна на хората. Искам да трансформира каквото мога и каквото би трябвало, с цел да живеем всички ние по-добре. Сигурна съм, че мога.
- Срещате ли поддръжката, от която се нуждаете за сходно начинание? Как ви одобряват по-възрастните приятели, има ли разнобой сред поколенията?
- Нормално е да има хора, които ме поддържат. За благополучие има задоволително, на които чувствам, че мога да разгадавам. Има такива, които ми оказват помощ пъклен доста, и съм им признателна за това. Изключително значимо за мен е, че фамилията ми ме поддържа.
- Какво очаквате да се случи след изборите?
- Столетово ще има нов кмет. Остава хората да решат кой е най-подходящият за този пост. Надявам се да печеля доверието им, а по-късно и да получа опцията да извърша всичко, което съм дала обещание.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР