Стефан Йович, който държи рекорда за най-много асистенции в един

...
Стефан Йович, който държи рекорда за най-много асистенции в един
Коментари Харесай

Рекордьор на Евролигата с нов отбор

Стефан Йович, който държи върха за най-вече асистенции в един мач от Евролигата, има нов тим. Сръбският пойнт гард напуща Байерн (Мюнхен) и ще премине в различен клуб, който взе участие в най-силната клубна конкуренция на Стария континент - съветския Химки. Договорът му е за интервал от две години.

.@jovicstefann joins @Khimkibasket on a two-year deal after a successful spell with @fcb_basketball https://t.co/4c8U8RhwIC pic.twitter.com/L42cG5flRn
— EuroLeague (@EuroLeague) July 17, 2019
28-годишният сърбин записваше по 8.3 точки, 4.6 асистенции и 1.3 отнети топки в 23 мача за баварците в Евролигата през сезон 2018/2019, като в същото време реализираше 40% от опитите си в стрелбата от тройката. Йович продължава да е №1 по завършващи подавания в един мач от шампионата, откакто направи 19 асистенции с екипа на Цървена звезда на 12 ноември 2015 година. Тогава върхът стана факат против досегашния му тим Байерн.

198-сантиметровият баскетболист е играл още за Слога (Кралево) и Раднички (Ниш). С националния тим на Сърбия има сребърни медали от ЕвроБаскет 2017, Мондиал 2014 и олимпийския баскетболен шампионат в Рио през 2016 година. На клубно ниво е печелил купата в Бундеслигата на два пъти, троент първенец е на Сърбия, има три трофеи в Адриатическата лига, както и две Купи на Сърбия и една на Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР