Стефан Великов, който е част от Организираната престъпна група на

...
Стефан Великов, който е част от Организираната престъпна група на
Коментари Харесай

Член на ОПГ-то на Мотикаря провали делото за разпространение на детска порнография

Стефан Великов, който е част от Организираната незаконна група на Мотикаря, за втори следващ път провали делото за разпространяване на нецензурен материали с малолетни в Пловдивския областен съд.
Прочетете още
Пред магистратите той съобщи, че не е съумял да си откри бранител, въпреки да е положил старания по тази причина. По думите му, нито един от юристите с които е приказвал не е бил склонен да поеме сходно дело, поради продължителността му и ангажираността за непрекъснати пътувания до Пловдив (б.а. подсъдимите живеят в София).

„ Имам опция да си наема юрист и желае да имам подобен, с който да се съветвам и да ме съставлява ”, сподели Великов пред арбитър Весела Евстатиева, която от своя страна му предложи да му бъде назначен длъжностен бранител от адвокатска гилдия Пловдив.

Нов опит за старт на разпоредителното съвещание ще бъде даден на 6 юли. Ако се признаят за отговорни, четиримата мъже ще имат право да се употребяват от по-леки присъди.

Припомняме, че против основателя на известната преди години интернет страница „ Мотикаря ” - Павел Скръчков има повдигнато обвиняване за управление на проведена незаконна група за разпространение на нецензурен материали с деца. Заедно с него в качеството на обвинени са привлечени Валентин Палийски, Александър Иванов и Стефан Великов.

Те са разпространявали в интернет нецензурен материали с 11 девойки, ненавършили 18 години.

Според обвинителния акт закононарушението е осъществено в интервала от месец януари 2014 година до юли 2017 година в Пловдив и на територията на Република България.

Четиримата обвинени  създали интернет страници, уеб сайтове, онлайн платформи и пощенски кутии, които са употребявали за легално прикриване на активността си, обвързвана с държането и разпространяването на порнографските материали. Те имали отлични компютърни знания и създали специфични отбрани за платформите и страниците. На тях били оповестени фотоси и видеофайлове с порнографско наличие с девойки, които нямат навършени 18 години. Изображенията били копирани от други интернет пространства.  

През 2003 година Павел основава уеб страницата му www.motikarq.com, като първоначално там имало хумористично наличие, само че след това почнали да се разгласяват разголени фотоси на девойки. Посетителите се нараснали, а по-късно и парите за реклама. Така Павел решил да продължи с разпространяването на порнографските снимки, с които е изнудвал и девойките. Разследването против него лишило много време, тъй като мъчно се доказвали връзките на цялата група в обществените мрежи.

За сходен жанр закононарушение законът планува от 3 до 10 години отнемане от независимост.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР