Стефан ТашевТрагикомедията Брат Галев“ направи за смях МВР. Два дни

...
Стефан ТашевТрагикомедията Брат Галев“ направи за смях МВР. Два дни
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Цялата истина за трагикомедията „Брат Галев“

Стефан Ташев

Трагикомедията „ Брат Галев “ направи за смях Министерство на вътрешните работи. Два дни министърът на вътрешните работи Демерджиев се оплита в нелепи пояснения по какъв начин търсен от 11 години с алена бюлетина на Интерпол и наказан нарушител се оказа умрял в дома си в Ресилово. Нелепите изказвания на министъра имат своето пояснение, просто той се пробва да замаже абсурда и неадeкватните дейности на подчинените му. Breaking. Bg научи хронологията на тази трагикомедия. Ето я:

Ангел Христов-Геле умира в дома си към 8 ч. сутринта в село Ресилово, съгласно свидетелството за гибел. Семейството му се свързва с хората на Галеви в региона и дружно с тях стартира да провежда погребението. Повикана е трупна кола за спешна помощ от частна клиника в Дупница. Лекар от клиниката открива гибелта му и написа удостоверение за гибел.

Около 11 часа към този момент цяла Дупница знае за гибелта на Геле, това се приказва на опелото на Задушница на локалните гробища. Разбира се, че дружно с архиерейския наместник отец Паликарски, другар и сподвижник на „ Братя Галеви “ е конкретизирано опелото да бъде в централния катедрален храм на Дупница, тъкмо след литургията за Петдесетница. Определен е час за опелото, неделя -13, 30 часа. За място на погребението е разисквано да бъде до самата църква в Гробищния парк, тъй като Геле е един от най-големите донори нае църквата, също и църковен настоятел и има право да бъде положен там.

Хората на „ Галеви “ откарват тялото на покойника в частна погребална организация „ Хеката “  и неин чиновник се заема с подготовката на погребението. Отива със свидетелството за гибел, подписано от доктор от частната клиника, при служителката по гражданско положение на Гробищния парк Галина Палчева, с цел да бъде публикуван смъртен акт.

Палчева открива в Националната база данни, че името в документите е сбъркано. Служителят в траурната организация се връща назад с поправено удостоверение от лекаря и дамата издава смъртен акт. Към момента не е ясно какъв документ за идентичност е прибавен. Според информация в медиите е дадена персонална карта на Ангел Христов, която е изтекла през 2018 година. Как тогава служителят е издал смъртен акт с недействителен документ за идентичност? От община Дупница се оправдават, че в Националната база данни нямало информация кой е търсен и кой не е.

В късния следобяд в събота стартират да излизат първите информации в медиите, че Геле е починал в дома си. Което е огромен скандал, тъй като той и Пламен Галев са оповестени за търсене с алена бюлетина на Интерпол с влезнали в действие ефикасни присъди от 2012 година.

Тогава Министерство на вътрешните работи се задейства „ по оперативни сигнали “, както написа в известията от през днешния ден на ОДМВР-Кюстендил и РУ-МВР-Дупница. Какви се тези „ оперативни сигнали “ „ след дъжда качулк “, като целият град знае за гибелта на Христов, единствено полицията не знае, остава тайнственост.

Към 3 часа през нощта служители на реда разсънват притежателя на траурната организация и отиват да търсят натрупа на Геле. Според обява на „ 24 часа “ тялото е намерено не в хладилна камера, както се изисква по закон, а в катафалка до гробищата. То е взето от полицията, натоварено на кола за спешна помощ и първо е откарано в моргата в Кюстендил.

По-късно по разпореждане „ от горната страна “ е изпратено в столицата. Цяла нощ служители на реда разнасят тялото на Гела от Дупница до Кюстендил, а след това до София. Трагикомедията е цялостна откакто Демерджиев подрежда инспекция на „ Гранична полиция “ и ОДМВР-Кюстендил, която би трябвало да откри по какъв начин търсеният Геле се е оказал в България, че и починал на всичкото от горната страна в дома си.

Установено е, че не е влезнал с постоянни документи през граничен пункт или летище. Или най-малко на негово име.

Според неофициална информация търсените „ Братя Галеви “ се живеели главно в ЮАР, само че през годините постоянно са се прибирали у нас, без никой да ги търси и безпокои. Как и за какво, остава да покаже инспекцията на Министерство на вътрешните работи.

Има клюки, че Пламен Галев също е в Ресилово, дори полицията в неделя бе хвърлена да го търси. Твърди се, че той имал тежко заболяване и с доста изменен външен тип.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР